Pagrindinis raktas į bet kurio tikslo pasiekimą – kasdien atlikti bent vieną veiksmą, kuris priartins jus prie norimo rezultato. 2003 m. vasario mėnesį Amerikos laikraštis USA Today paskelbė vieno įdomaus tyrimo rezultatus. Prieš metus eksperimento dalyviai išsikėlė tikslus artėjančiam metams. Tyrimo rezultatai parodė, kad tik 4% dalyvių, kurie neužrašė savo tikslų, sugebėjo jų laikytis. Tarp tų, kurie užrašė savo naujametinius pažadus, šis procentas buvo 46%.

Atliktas tyrimas rodo, kad vien tikslų išsikėlimas nepakanka. Reikalingas konkretus planas jų pasiekimui. Pasinaudokite specialia formule, kuri padės jums parengti veiksmų planą.

Žingsnis 1

Nustatykite, ko norite pasiekti tam tikroje veiklos srityje. Aiškiai suformuluokite savo norą ir išsamiai jį užrašykite. Taip išsikelsite konkretų tikslą, kuris visada bus matomas.

Žingsnis 2

Nustatykite galutinį terminą tikslui pasiekti. Jei tam reikia daug laiko, suskirstykite jį į keletą dalių. Kiekvienai tarpinei užduočiai taip pat nustatykite galutinį terminą.

Žingsnis 3

Sudarykite sąrašą visko, ką reikia padaryti norint pasiekti šį tikslą. Sąrašą galite papildyti pagal poreikį.

Žingsnis 4

Sudarykite veiksmų planą iš jūsų sąrašo. Nustatykite prioritetus ir nuspręskite, ką reikia padaryti pirmiausia. Kai kuriuos veiksmus galėsite atlikti tik po kitų užbaigimo. Išdėstykite juos tinkama tvarka.

Prisiminkite 20/80 taisyklę: 20% pastangų duoda 80% rezultato. Nesikoncentruokite į smulkmenas, kurios neduos daug naudos.

Žingsnis 5

Nustatykite kliūtis, kurios gali trukdyti pasiekti tikslą. Galbūt jums trūksta tam tikrų įgūdžių ar informacijos. Pabandykite pašalinti ribojančius veiksnius ir gauti reikiamą informaciją.

Žingsnis 6

Atlikę ankstesnius žingsnius, nedelsdami pradėkite darbą. Pasitikėkite intuicija ir darykite tai, kas priartins jus prie tikslo. Svarbiausia – pradėti judėti tinkama kryptimi.

Žingsnis 7

Įpraskite kiekvieną rytą planuoti savo dieną ir kasdien atlikti bent vieną veiksmą, kuris padės pasiekti savo tikslą. Pamatysite, kad tikslas yra visiškai pasiekiamas. Dėl to su kiekviena diena jums bus lengviau judėti į priekį.


Adomas V.

test

0 Comments

Parašykite komentarą

Avatar placeholder

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *