Vos akimirkai leisdami tingumui įžengti pro duris, jis iš karto pradeda valdyti mūsų laiką. Atsikratyti jo padės keli gudrūs triukai.

Sakykite, kad tai tik 10 minučių

Sunkiausia kovoje su tingumu – išsivaduoti iš jo glėbio. Jei negalite pradėti užduoties, kurią jau seniai turėtumėte baigti, pabandykite šį paprastą triuką. Pasakykite sau, kad dirbsite tik 10 minučių ir ne sekundės ilgiau. Galite netgi nustatyti laikmatį.

Labiausiai tikėtina, kad pasibaigus šioms 10 minučių, jums nebesinorės sustoti ir galėsite tęsti darbą. Bet net jei taip neatsitiks, 10 produktyvių minučių vis tiek yra geriau nei nieko.

Palikite lengvas užduotis rytui

Daugelis produktyvumo ekspertų pataria atlikti sunkiausias ir nemaloniausias užduotis ryte, nes ryte turime daugiau energijos ir motyvacijos.

Taip, tai teisinga, bet tik tuo atveju, jei esate produktyvumo meistras, o ne tingumo meistras. Pastarieji elgiasi priešingai: lengviausius darbus palieka rytui. Taip daug lengviau save įtikinti pradėti dirbti ir palaipsniui įsibėgėti iki tokio lygio, kai ir sudėtingi projektai nebebaugina.

Darykite pratimus

„Jei nežinai, ką daryti, daryk pratimus. Net jei sprendimas neateis, treniruota kūno dalis nebus nereikalinga!“ – šiame juokais išreikštame pasiūlyme yra tikro tiesos.

Daugybė mokslinių tyrimų ne kartą įrodė fizinių pratimų, ypač jėgos pratimų, naudą. Vos šiek tiek pasimankštinę, iškart pajusite energijos ir geros nuotaikos antplūdį. O buvęs tingumas išnyks be pėdsakų.

Pakeiskite aplinką

Kartais nuo tingumo tiesiog galima pabėgti. Jei pastebite, kad namuose visai nedirbate, pabandykite surasti kitą aplinką, labiau tinkamą darbui.

Suraskite vietą, kurios atmosfera įkvėps jus darbui. Galbūt jums, kaip ir daugeliui kitų, tiks kavinė, biblioteka ar net suoliukas parke.

Suraskite partnerį

Jei negalite susitvarkyti su savo tingumu savarankiškai, paprašykite draugų pagalbos. Susitarkite dėl bendrų bėgimų, pradėkite lankyti sporto salę, užsirašykite grupėmis į užsienio kalbų kursus. Ypač gerai šis triukas veikia žmones su išvystytu atsakomybės ir kolektyvizmo jausmu.

Persirenkite

Jei niekaip negalite atsitraukti nuo TikTok ar YouTube ir pradėti dirbti, pabandykite persirengti. Tai paprastas psichologinis triukas, kuris puikiai veikia, kai dirbate iš namų. Išvaizdos pakeitimas padės jums geriau atskirti darbo ir namų laiką bei geriau nusiteikti užduotims atlikti.

Laikykitės dviejų minučių taisyklės

Tikriausiai jau esate girdėję: „Jei užduotis trunka mažiau nei dvi minutes, tiesiog ją atlikite.“ Dabar atėjo laikas įgyvendinti šią paprastą taisyklę savo gyvenime. Iškart, nedelsdami, pradėkite vykdyti visas užduotis, kurioms atlikti nereikės daugiau nei poros minučių. Galiausiai nustebsite, kiek darbų pavyks atlikti ir kaip greitai su jais susidorosite.

Nepertraukite grandinės

Šis triukas puikiai veikia tais atvejais, kai reikia rasti jėgų kiekvieną dieną atlikti tą pačią užduotį. Tiesiog pažymėkite elektroniniame ar popieriniame kalendoriuje dienas, kai pasiekėte išsikeltą tikslą. Nustatykite sau malonius prizus už penkias ar dešimt nepraleistų dienų ir stenkitės užauginti kuo ilgesnę produktyvių dienų grandinę. Šis triukas senas kaip pasaulis, bet vis dar veikia.


Adomas V.

test

0 Comments

Parašykite komentarą

Avatar placeholder

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *